Vitamine C

Vitamine C is een belangrijke vitamine voor onze gezondheid. Vrijwel overal in het lichaam is vitamine C nodig. Van het immuunsysteem tot het hart en van de huid tot de energiehuishouding.

Mensen kunnen zelf geen vitamine C aanmaken. Wij moeten er voor zorgen dat wij voldoende vitamine C innemen via onze voeding, in de vorm van groente en fruit, of via een voedingssupplement.

Waarom extra vitamine C?

De hoeveelheid vitamine C die u nodig heeft, is mede afhankelijk van uw voedingspatroon en uw levensstijl. Zo zal de behoefte aan vitamine C hoger zijn bij een lage consumptie van fruit en groente, bij zwaar fysiek werk, bij stress en bij rokers. Hetzelfde geldt als u regelmatig blootgesteld wordt aan luchtvervuiling en als u intensief sport. 

Het wordt aangeraden om in deze periodes extra vitamine C te nemen. Als we kijken naar andere zoogdieren dan zien we dat hun behoefte ook stijgt. Zij produceren 2 tot 6 keer meer vitamine C wanneer zij onder stress staan.

Vorm en dosering

Er is een ruime keuze aan vitamine C. U kunt kiezen welke vorm en dosering het beste bij u passen. Misschien geeft u de voorkeur aan een verfrissend kauwtablet of heeft u liever een niet-zure vorm.

Solgar Vitamins heeft een assortiment van capsule tot tablet en van 100 mg tot 1000 mg. Bovendien heeft Solgar Vitamins als enige Ester-C® plus, zowel in capsule als in tablet vorm.

Speciaal voor u

Nieuwsbrief

Lees meer over voeding, gezondheid en supplementen.

Waarom vitamine C?

Vitamine C is een belangrijke vitamine voor onze gezondheid.