Gepofte zoete aardappel met avocado

Een heerlijke combinatie van groenten, rijk aan ontspannende voedingsstoffen zoals magnesium en kalium.

Benodigdheden voor 4 personen

  • 4 grote zoete aardappels
  • 2 avocado’s
  • 125 ml zure room
  • 2 tomaten
  • 1 limoen
  • 1 rode peper
  • Bosje koriander
  • Lente ui
  • Peper en zout
  • Olijfolie


Bereidingswijze

  • Verwarm de oven op 200 graden. Maak inkepingen in de zoete aardappels. Wrijf ze in met olijfolie, leg ze in een ovenschaal en besprenkel met zout. Pof de aardappels ongeveer een uur in de oven tot ze helemaal zacht & gaar zijn.
  • Rasp de limoenschil, halveer de limoen, knijp het sap eruit en vang dit op in een schaaltje. Meng de zure room met het limoensap, een theelepel limoenrasp, peper, zout en een theelepel olijfolie. Hak de rode peper fijn en pluk de blaadjes van de koriander. Snijd de tomaten en avocado in blokjes en snijd het groen van de lente ui fijn.
  • Snijd de zoete aardappels open, wanneer deze gaar zijn. Vul ze met de blokjes avocado, tomaat en de limoenroom. Garneer naar smaak met rode peper, het fijngesneden groen van de lente ui en koriander. Eet smakelijk!