Duurzaamheid en integriteit

Duurzaamheid en integriteit staan centraal in de Solgar filosofie. Dit betekent dat Solgar bewuste keuzes maakt bij de productie van Solgar supplementen door onder andere milieuvriendelijk te produceren, natuurlijke GMO-vrije ingrediënten te gebruiken en te verpakken in recyclebaar glas. Daarnaast ondersteunt Solgar actief projecten die bijdragen aan een duurzame samenleving. 
 

Solgar steunt verschillende projecten (2023)

Foodwatch

Foodwatch Nederland komt op voor het recht van consumenten op eerlijk, veilig en gezond voedsel. Foodwatch stelt misstanden in de voedselindustrie aan de kaak en lobbyt bij de Nederlandse overheid voor oplossingen die consumenten echt beschermen.

Meer informatie: www.foodwatch.org 

Oma's soep

Oma’s Soep verkoopt verse soepen en maaltijden naar authentiek recept van oma. De opbrengsten worden gebruikt om eenzame ouderen blij te maken. Ten minste 50% van de winst van Oma’s Soep wordt gedoneerd aan de Stichting Oma’s Soep. De Stichting organiseert in verschillende steden door het hele land wekelijks activiteiten waar jong en oud worden samengebracht om eenzaamheid tegen te gaan.

Meer informatie: www.omassoep.nl 

Bevordering Huisdierenwelzijn (SBH)

Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn is gericht op het welzijn van de huisdieren van mensen die (tijdelijk) zelf zijn aangewezen op de voedselbank en/of onder bewind staan en niet of onvoldoende kunnen voorzien in de  acute medische zorg voor hun huisdier.

Meer informatie: https://huisdierenwelzijn.nl 

Plastic Soup Foundation

De Plastic Soup Foundation bestrijdt de plasticsoep aan de bron en richt zich daarbij op drie hoofddoelen; voorkomen dat plastic in het milieu belandt; vergaren en delen van kennis over de gevaren die plastic en de toegevoegde additieven opleveren voor onze gezondheid en het bereiken van een absolute reductie van de productie en het gebruik van plastic.

Meer informatie: www.plasticsoupfoundation.org 

Zorgeloos naar school

Iedere chronisch zieke leerling of student zou zorgeloos naar school moeten kunnen gaan. Toch is dat in de praktijk lang niet altijd vanzelfsprekend. Stichting Zorgeloos naar School biedt praktische handvatten voor leerlingen, studenten, ouders en scholen om samen maatwerk op dit gebied mogelijk te maken; voor een onbezorgde schooltijd.

Meer informatie: www.zorgeloosnaarschool.nl

Jaski Fonds

Het Jaskifonds staat voor samen varen en binden. Het fonds beheert de grootste Nederlandse driemasterschoener ‘Eendracht’ waarop zij jongeren, kansarmen en zieken, zeil- en vaarmogelijkheden bieden, om onvergetelijke ervaringen op te doen. Voor de jongerenprojecten staan daarbij teambuilding en doorzettingsvermogen voorop. Samen leren en ervaren hoe het werken aan boord van zo’n zeilschip, je verder kan brengen.

Meer informatie: www.jaskifonds.nl

Climate Neutral Group

De hoeveelheid CO2 die Solgar in Nederland uitstoot wordt omgezet in geld dat gebruikt wordt voor het klimaatproject 'Efficiënte cookstoves in Oeganda'. Het klimaatproject investeert in de lokale productie, distributie en verkoop van efficiënte cookstoves om deze breed toegankelijk te maken voor huishoudens in Oeganda. Door het slimme ontwerp van de cookstove is er tot wel 50 procent minder brandstof (hout of houtskool) nodig bij het koken en komt er veel minder rook vrij.

Meer informatie: www.climateneutralgroup.com

Stichting DPJ

Stichting Drugsinformatie & Preventie voor Jongeren (DPJ) is een stichting die preventief voorlicht over de gevaren en consequenties van drugsgebruik. Samen met deskundigen en slachtoffers van drugsgebruik of drugsmisbruik, komt stichting DPJ met jongeren in contact om drugsproblemen bespreekbaar te maken op o.a. scholen en festivals. 

Meer informatie: www.stichtingdpj.nl

Stichting de Regenboogboom

Stichting de Regenboogboom is er voor alle kinderen die plotseling te maken hebben met een grote uitdaging, zoals ziekte, een traumatische ervaring, of geweld. Door persoonlijke bezoeken en symbolische hulpmiddelen als droomdekentjes, levensvitaminen, regenboogkristallen en handige handjes, biedt de stichting actieve en praktische hulp.

Meer informatie: www.regenboogboom.nl

Stichting Jarige Job

In Nederland zijn er ieder jaar weer kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren, omdat er thuis geen geld voor is. Stichting Jarige Job helpt deze kinderen door het geven van een verjaardagsbox. Hierin zit alles wat nodig is voor een echte verjaardag, thuis én op school!

Meer informatie: www.stichtingjarigejob.nl

Stichting Welzijn Heiloo

Stichting ‘Welzijn Heiloo’ is er voor (kwetsbare) inwoners van onze vestigingsplaats, Heiloo. De Stichting biedt thuishulp, hulp bij een uitstapje maken, (begeleid) vervoer naar het ziekenhuis, om nieuwe mensen te leren kennen, organiseren cursussen, activiteiten en bemiddelen bij het vinden van vrijwilligerswerk.

Meer informatie: www.trefpuntheiloo.nl

Duik de Noordzee Schoon

De Noordzee is een cruciaal en kwetsbaar onderdeel van ons ecosysteem. Stichting ‘Duik de Noordzee Schoon’ streeft naar een schone en gezonde Noordzee waar visserij, energiewinning en recreatie duurzaam in harmonie is met flora en fauna, onder andere door het opruimen van spooknetten en plastics en het veilig maken van scheepswrakken voor onderwaterleven.

Meer informatie: www.duikdenoordzeeschoon.nl

Alpe d'HuZes

Alpe d’HuZes is een sportief evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. De deelnemers beklimmen fietsend, hardlopend, of wandelend maximaal zes keer de Alpe d’Huez, onder het motto ‘opgeven is geen optie’.

Meer informatie: www.opgevenisgeenoptie.nl

Stichting Wens Elfje

Stichting Wens Elfje helpt mensen die het financieel moeilijk hebben. Zij steken hen graag een hart onder de riem door een persoonlijke wens in vervulling te laten gaan.

Meer informatie: www.wenselfje.nl

Stichting hulp aan dieren in nood

Stichting ‘hulp aan dieren in nood’ helpt minima bij incidentele hoge kosten voor hun huisdier(en), zoals noodzakelijke maar medische behandelingen. Zij doen dit met het oog op het welzijn van de dieren; om onnodig lang(er) lijden te voorkomen.

Meer informatie: www.hulpaandiereninnood.nl