Geroosterde rabarber met saffraanyoghurt en rozijnen

Gezond genieten tijdens de overgang met deze overschotel met rabarber en saffraan.

Benodigheden voor 4 personen

  • Ovenschaal
  • 6 rabarberstelen
  • Rozijnen
  • 150 gram yoghurt
  • 2 eetlepels heet water
  • 1 snufje saffraandraadjes
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper
  • Handje pijnboompitten
  • Salieblaadjes

 

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Snijd de rabarber in stukken van 6-8 cm en verdeel deze in een ovenschaal.
  • Strooi er zeezout en versgemalen zwarte peper over. Besprenkel de rabarber met een scheut olijfolie, doe er wat rozijnen bij en schep alles goed door elkaar.
  • Rooster de rabarber in 25-30 minuten gaar. Doe de saffraan met de eetlepels heet water in een kom en laat 5 minuten staan.
  • Voeg de yoghurt, knoflook, olijfolie en citroensap toe. Klop dit tot een gladde, gele saus.
  • Plaats de rabarber op een bord, giet de saffraanyoghurt eroverheen, bestrooi met pijnboompitten en schik de salieblaadjes erop.
  • Serveer met wat salade en oerbrood.